Nyheter

25 maj 2023

Wigge & Partners har företrätt Zenicor Medical Systems i en företrädesemission

Wigge & Partners har företrätt Zenicor Medical Systems AB (publ) i samband med en företrädesemission

15 maj 2023

Wigge & Partners har biträtt Svenska Handelsfastigheter vid förvärvet av tolv fastigheter från Coop Syd

Wigge & Partners har biträtt Svenska Handelsfastigheter vid förvärvet av tolv fastigheter från Coop Syd. Fastigheterna är belägna i Skåne och Blekinge med en total uthyrningsbar yta om cirka 16 500 kvm. Största hyresgästen är Coop som kommer förhyra 95 procent av fastigheterna under en period om tio år från tillträdesdagen.

05 maj 2023

Wigge & Partners har varit rådgivare till Scandinavian Enviro Systems AB (publ) i samband med bolagets riktade nyemission till svenska och internationella investerare

Scandinavian Enviro Systems AB (publ) (”Enviro”) har genomfört en riktad nyemission, vilken tillför bolaget 300 miljoner SEK. Enviro avser bland annat att använda nettolikviden för att tillsammans med Antin Infrastructure Partners finansiera den första anläggningen, baserad på Enviros teknologi, inom ramen för parternas sedan tidigare offentliggjorda joint venture-bolag. Parternas avsikt är att skapa världens första storskaliga däckåtervinningsbolag i samarbete med den världsledande däcktillverkaren Michelin.

03 maj 2023

Är du vår nya kollega?

Vi söker nyexaminerade jurister till M&A och Private Equity samt Fonder och Investeringar.

Läs mer här och skicka din ansökan till info@wiggepartners.se för att bli en del av Wigge & Partners!

03 maj 2023

Wigge & Partners har biträtt Magnolia Bostad avseende finansiering av fastighet och studentbostadsprojekt i Visby

25 april 2023

Wigge & Partners’ Funds and Investments News April 2023

We did it, so you don’t have to. Here is a compilation of the latest regulatory changes and market research in the funds and investment sector. Our intention is to provide a summary relevant to both managers, investors and institutions navigating the world of funds.

24 april 2023

Wigge & Partners är återigen rankade hos Legal500 2023

Legal500 har publicerat 2023 års rankning av advokater och advokatbyråer i Europa och Wigge & Partners är stolta att återigen vara med.

Legal 500 är en av världens mest prestigefyllda juridiska publikationer och ger den största och mest omfattande undersökningen av den globala juridiska marknaden.

19 april 2023

Wigge & Partners har företrätt MVI Fund I AB och Great Security Holding AB i samband med förvärvet av Vadsbolås och Vadsbolarm

Wigge & Partners har företrätt MVI Fund I AB och Great Security Holding AB i samband med förvärvet av Vadsbolås och Vadsbolarm. De förvärvade bolagen är marknadsledande inom Skaraborgs regionen med mycket starka varumärken och ett komplett erbjudande inom säkerhetsteknik. Bolagen har vuxit till cirka 80 miljoner kronor i årsomsättning och finns för närvarande i sju orter: Mariestad, Skövde, Lidköping, Skara, Falköping, Tidaholm, och Herrljunga.

05 april 2023

Wigge & Partners publicerar en ny artikel tillsammans med ILO och Lexology gällande det aktuella förslaget om förstärkt reglering av valutaväxlare och andra finansiella institut i Sverige.

För att läsa artikeln skriven av Andreas Malmberg klicka här

31 mars 2023

Wigge & Partners har biträtt Magnolia Bostad avseende finansiering av bostadsprojekt i Göteborg.

30 mars 2023

Wigge & Partners publicerar en ny artikel tillsammans med ILO och Lexology gällande aktuella trender på den svenska kryptomarknaden

För att läsa artikeln skriven av Andreas Becker & Lisa Antman klicka här

28 mars 2023

VIMAB Group AB (publ) förvärvar AoO CNC AB

Wigge & Partners har företrätt VIMAB Group, en grupp som erbjuder sina kunder ett helhetspaket med hållbar och högteknologisk service, drift, sanering och återvinning i samband med förvärvet av AoO CNC AB. AoO CNC AB bedriver verksamhet inom avancerad mekanisk bearbetning inom CNC svarvning/fräsning i Skåne.

22 mars 2023

Wigge & Partners publicerar en ny artikel tillsammans med ILO och Lexology gällande den nya svenska rekonstruktionslagen

För att läsa artikeln skriven av Andreas Malmberg, Klara Larsson & Jonathan Riddersholm klicka här

21 mars 2023

Svenska Handelsfastigheter tar in en miljard från Kåpan och AP4

Wigge & Partners har assisterat Svenska Handelsfastigheter vid denna strukturtransaktion, där bolagets befintliga ägare Kåpan och Fjärde AP Fonden tillskjuter en miljard kronor för bolagets fortsatta expansion. I samband med transaktionen tar Thomas Holm, som tillsammans med Lennart Sten grundade bolaget, över som dess VD.

Läs mer
här

17 mars 2023

Wigge & Partners är återigen rankade hos Chambers and Partners Europe 2023

Chambers and Partners har publicerat 2023 års rankning av advokater och advokatbyråer i Europa och Wigge & Partners är stolta att återigen vara med.


Flera av våra jurister är även individuellt rankade i sina respektive praktikområden.

17 mars 2023

Wigge & Partners topprankat i Real Estate av Chambers Europe 2023

Chambers & Partners har släppt sin årliga ranking av advokatbyråer och jurister i Sverige och vi är glada och stolta över att Wigge & Partners nu rankas som ledande (Band 1) inom Real Estate!

Individuellt rankas Patrick Forslund (för sjuttonde året i rad!) i Band 1 och Daniel Unger i Band 4. Stort tack till alla i teamet och våra kunder som bidragit till detta!

09 mars 2023

Wigge & Partners representerar Nimbus Group i en riktad nyemission

Nimbus Group AB (publ) har idag genomfört en riktad emission av 1 937 781 nya aktier till en teckningskurs om 41,00 kronor per aktie. Nimbus Group avser att använda nettolikviden från den riktade emissionen för att finansiera förvärvet av EdgeWater PowerBoats, LLC, en amerikansk tillverkare av motorbåtar, för en kontant köpeskilling om 9,5 MUSD på en kassa- och skuldfri basis.

06 mars 2023

Wigge & Partners bidrar till Legal 500’s Country Comparative Guides inom Bank & Finans

Legal 500's Country Comparative Guides är framtagna i samarbete med världens ledande jurister och ger en praktisk överblick över lagar och regler i viktiga jurisdiktioner, för specifika verksamhetsområden.

Klicka här för att ta del av guiden

17 februari 2023

PodX Group förvärvar en majoritetsandel i Filt som ett steg i deras ambition att konsolidera den internationella podcastmarknaden

Wigge & Partners har biträtt PodX Group Aktiebolag i deras förvärv av en majoritetsandel i Filt, ett svenskt podcastföretag som producerar podcasts åt, bland annat, Sveriges Radio, Podme och Storytel.

PodX Groups affärsidé bygger på att hitta de ledande podcastkreatörerna i världen och investera i både poddbolag och poddkreatörer för att tillsammans med grundarna utveckla dem till ledande podcastproducenter.

14 februari 2023

EQT genomför ytterligare utökning av en befintlig fastighetsportfölj

Wigge & Partners Bank och Finans team har varit legala rådgivare åt EQT Real Estate i samband med finansieringen av förvärvet av 2 urbana logistikfastigheter till en befintlig fastighetsportfölj vilken nu består av 61 logistikfastigheter huvudsakligen belägna i svenska universitetsstäder i mellersta och södra Sverige.