Wigge & Partners har biträtt Altor-ägda Network of Design i samband med förvärvet av designikonen Kasthall

15 september 2023

Altor-ägda Network of Design (NOD) har förvärvat det ikoniska designvarumärket Kasthall som producerar kvalitetsmattor till kunder över hela världen. Kasthall ansluter sig till NOD och får sällskap av andra designikoner som String Furniture och Grythyttan Stålmöbler.

Kasthalls produkter säljs internationellt på över 20 marknader, via +350 återförsäljare och via sina egna butiker och showrooms i Sverige, Italien, USA och Japan. Kasthall sysselsätter 80 personer och omsatte 2022 strax under 200 miljoner kronor. Kasthall etablerades 1889 i hjärtat av Sveriges textilindustri i Kinna och har legat i framkant inom designbranschen sedan dess. Kunder har vänt sig till Kasthall i över 130 år för att förgylla sina rum med deras vävda och handtuftade mattor. Varje matta produceras på beställning och är tillverkad av naturmaterial, ull och lin, allt för att erbjuda kunden den perfekta mattan utan att material går till spillo.

Sedan 2020 har NOD samlat nio varumärken som skapar vackra rum runt om i världen: String Furniture, Byarums Bruk, Photowall, Cooee Design, Kid’s Concept, Grythyttan Stålmöbler, Kasthall, Wall of Art och Norling Studio.

Läs mer här:

https://nodgroup.com/press/press-releses/C0B10A3424007CCF/

https://news.cision.com/se/nod-group-ab/r/altor-agda-network-of-design-forvarvar-designikonen-kasthall,c3833996

Teamet från Wigge & Partners bestod av Anders Morén, Julia Conzen och Ingrid Jacobson.