Ett bra sätt att bygga på din juridiska utbildning är inslag av praktik, där du får vara en del av oss och komma nära arbetet på en advokatbyrå. Under din tid hos oss får du även en fadder som fungerar både som kontaktperson och handledare.

För oss är det viktigt att du som student trivs och utvecklas. Du blir en i gänget och är självklart med på alla sociala aktiviteter som vi har.  Att jobba på Wigge under studenttiden är ett utmärkt sätt att utöka ditt nätverk och få en inblick i arbetet med transaktioner på en advokatbyrå. Det är flera av oss som en gång startade som studentarbetare hos Wigge.

Hos oss har du som student flera möjligheter att utveckla dig i din kommande karriär.

Summer Trainee

Under sommaren kan du arbeta hos oss som Summer Trainee och har då möjligheten att under några veckor testa på hur livet som biträdande jurist ser ut på en affärsjuridisk advokatbyrå. Du får vara med i projekt och jobba nära både juniora och seniora jurister. Dina arbetsuppgifter varierar beroende på vilken grupp och vilka projekt du tillhör.

Associate Trainee

Som Associate Trainee arbetar du hos oss någon dag i veckan under terminen, parallellt med dina studier. Du stöttar hela byrån och får en insikt i hur de är att arbeta hos oss. Ingen dag är den andra lik.

Thesis Trainee

Som uppsatspraktikant hos oss blir du placerad inom en arbetsgrupp och deltar i det dagliga arbetet. Ta chansen att få tillgång till erfaren expertis och praktisk vägledning samtidigt som du får en inblick i hur det är att arbeta för en ledande transaktionsbyrå.

"Sommarnotarietjänsten är en unik möjlighet att få en inblick i den affärsjuridiska verksamheten, allt medan du arbetar nära erfarna advokater och öppnar för framtida karriärvägar." – Julia Kihl