Wigge är en ledande aktör inom fastighetsrelaterad M&A. Vårt team inom M&A Fastigheter erbjuder rådgivning i alla typer av fastighetstransaktioner. Vi är väl ansedda på marknaden vilket regelbundet bekräftas av oberoende rankinginstitut.

Genom vårt långvariga samarbete med transaktionsintensiva klienter säkerställer vi en god överblick över trender och marknadspraxis. Vårt koncept med små team som leds av erfarna partners är väl beprövat och uppskattat av våra klienter och vår målsättning är att alltid skapa en långsiktig klientrelation.

Wigges team inom M&A Fastigheter agerar regelbundet rådgivare till svenska och internationella fastighetsbolag, fastighetsfonder, industriföretag, banker, finansiella institutioner och institutionella investerare. Vi biträder i allt från strukturerade auktionsprocesser till bilateralt förhandlade affärer.

Vi vet också att samma process inte fungerar i alla situationer utan anpassar oss och kan skräddarsy processen utifrån den specifika transaktionen och de relevanta parterna.

Oavsett transaktionsprocess samt storlek och karaktär på affären har vi en djupgående förståelse för mekanismerna och drivkrafterna i transaktionen.

Utöver sedvanliga transaktioner har vi även gedigen erfarenhet av transaktioner med mer komplicerade upplägg som s.k. forward funding, forward purchase och sale and lease back.  Tillsammans med klienten lägger vi upp strategin för transaktionen och identifierar, analyserar och hanterar legala risker och möjligheter på ett affärsmässigt sätt.

Wigge-teamet biträder även vid andra fastighetsrelaterade frågor, bland annat vid upprättande och förhandling av kommersiella hyresavtal, projektutveckling, joint ventures och etablering av fastighetsfonder. Klicka här för att läsa mer om vår arbetsgrupp Alternativa investeringar och fondetablering.

 

Vår rådgivning innefattar bland annat:

  • Förvärv och försäljning av fastigheter/fastighetsbolag
  • Due diligence
  • Transaktionsstruktur
  • M&A-försäkring
  • Transaktionsavtal och avtalsförhandlingar
  • Joint ventures och aktieägaravtal
“Fast and good. Not complicated and easy to work with.” - Legal500 2023

Nyheter

Fler nyheter

Medarbetare